Aquesta és una revisió antiga del document


Quina vols que sigui la llengua que fa 300?

Quan vam començar l’inventari de les llengües que es parlen a Catalunya vam partir de la hipòtesi que eren unes 300. Fa pocs dies vam arribar a les 299 llengües inventariades i estàvem pendents de saber quina seria la llengua que ens faria arribar a la xifra simbòlica que havíem proposat (és igual si són 200 o 400, el cas és que són moltes). L’atzar ha volgut que, gràcies a un conveni amb el Departament d’Ensenyament, hàgim pogut trobar unes quantes llengües parlades per alumnes de les aules d’acollida, així que, de fet, ja en tenim més de 300. Abans d’incloure-les a la llista, però, hem pensat que entre tots podríem triar quina serà la que marcarà la fita. Podeu votar fins al dia 10 de febrer (dia de santa Escolàstica) una d’aquestes tres:

NEWAR: és una llengua del Nepal de la família sinotibetana. Amb poc més de 800.000 parlants, és una de les llengües amenaçades segons la classificació de la UNESCO.

PAMONA: és una llengua parlada a la zona de Sulawesi, a Indonèsia. Pertany a la família austronèsica i té uns 140.000 parlants.

SANGO: és una llengua criolla basada en una llengua ubangui, un dels subgrups de la família nigerocongolesa. El sango és cooficial a la República Centrafricana des del 1965 i té uns 5 milions de parlants.

Us agraïm molt la participació en aquesta proposta que té com a objectiu principal recordar-nos que a Catalunya es parlen moltes llengües i que totes elles ja son una part indestriable del nostre patrimoni cultural i lingüístic.

llengua_300.1454362280.txt.gz · Darrera modificació: 01/02/2016 22:31 per perecomellas
www.chimeric.de Creative Commons License Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0