[[post12]]

Aquests últims temps

Aquests últims temps faig pel meu compte una campanya per visibilitzar el femení i que consisteix en posar sempre el cognom de la mare en la filiació de les persones (per exemple, en els cartellets de la gent participant a les taules rodones) … és una manera de reivindicar la genealogia en femení (malgrat que sigui el cognom del pare de la mare)… I també cal recordar que hi ha la possibilitat de posar el cognom de la mare primer i no se'n parla gaire o gens.

I encara una altra “campanya” que és la de posar el nom de pila sencer en el cas dels noms de les fitxes bibliogràfiques, perquè es vegi si és home o dona… són “detalls” a favor de la visibilització de les dones i del femení.

I parlant d'això amb l'enyorat Dr. Bastardas, recordo que explicava una anècdota divertida: en posar “Joan”, havia estat pres per una dona en l'àmbit de llengua anglesa.

Autor: Mercè Otero Vidal
Tornar al forum

Comentaris (0)

Envia un comentari

Nom i cognoms
   
Institució o lloc de treball
   
Marca la casella si ets estudiant
   
Adreça electrònica
   
Comentari
   

post12.txt · Darrera modificació: 15/06/2021 12:19 (external edit)
www.chimeric.de Creative Commons License Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0